Мини фонтани

Мини фонтани е интересно решение за фонтан във вашата градина, езеро,тераса, покрив,  парна баня, релакс зона, фоайе, чакалня, кабинет, подиум или навсякъде където пожелаете.

Предимството на тези мини фонтани е, че липсва тръбна разводка , много лесно се монтират и демонтират, спестяват време, място и разходи за електричество.

Това са нискобюджетни  фонтани с много красиви ефекти на водата като Fleur de Lis, Bouqetq Water bell, Morning Glory и Fizz Jet /шампанско/.

Малкият декоративен воден ефект на мини фонтана е достъпен за почти всеки и ще създаде във всеки двор елегантност и усещане за природна среда.

И така, първо трябва да преценим дали има място в нашите двор и градина за мини фонтани и какви трябва да са неговите размери. След това следва да се избере неговото място. Най-важно е декоративният воден ефект да се вижда и да се възприема добре, да не е твърде малък и да се губи в пространството или пък да е твърде голям.

Един важен елемент в избора на декоративен воден ефект в озеленяването е да преценим какво точно искаме и какво си представяме.

Има голямо разнообразие от водни площи, които можем да разгледаме, но трябва да знаем че не всички са приложими за нашето пространство и трябва да се подходи индивидуално в избора. От вкуса ни зависи дали ще изберем спокойна водна площ или пък воден ефект с падаща вода.

Спокойната водна площ се възприема главно със зрението и ако се аранжира както трябва с подходящите растения, можем да имаме един малък оазис в двора и градината.

Ефектът с падаща вода влияние положително чрез ромона на водата, но пък не можем да имаме много растения в непосредствена близост. Водата може да пада от високо или пък да се стича бавно по камъни или да преминава в друг воден ефект.

Накрая остава само да изберем формата и материала. След като вече сме си изяснили какво точно искаме, остава да да уточним материалите и техниката, след което само да се наслаждаваме на водния ефект.