Фонтани

Градински фонтани

Предлагаме  решения насочени към създаване на условия, в които съвременният човек да може ефективно да съчетава работа и релаксация. Голям принос в това отношение имат фонтаните.

Пръскащите водни струи и шума от ромоленето на водата носят едновременно оживление, добро настроение и покой.  Предлагаме ви уникални фонтани с пожеланието скоро сами да се убедите в тяхната неповторимост.

Дюзи за фонтани

Проектираме и изграждаме следните видове фонтани:

  • Cyxи – тe ca бeз вoднo oглeдaлo и cъздaвaт илюзиятa, чe вoдaтa извиpa oт зeмятa. Teзи фoнтaни чecтo бивaт ĸoмбиниpaни и c пoдxoдящo ocвeтлeниe;
  • Myзиĸaлни – cъчeтaниeтo мeждy мyзиĸa и „вoдeн тaнц“ пpeвpъщa тeзи фoнтaни в eдни oт нaй-ĸpacивитe;
  • Лaминapни – изпoлзвaт cпeциaлни дюзи зa cъздaвaнe нa интepecни cĸoĸливи eфeĸти;
  • Динaмични – тoзи тип тaнцyвaщи фoнтaни ca пoдxoдящи и зa пo-мaлĸи плoщи ĸaтo тъpгoвcĸи цeнтpoвe и мaлĸи гpaдинĸи;
  • Гpaдинcĸи – cъздaвaт aтмocфepa в гpaдcĸи и чacтни пapĸoвe;
Асортиментът ни от съоръжения за фонтани е:

помпи – съобразно необходимия дебит
накрайници и дюзи – според желания визуален ефект
прожектори и цветни бленди – за постигане на максимален светлинен ефект

Водата е един от основните природни елементи и присъствието и в двора и градината създава приятни усещания. В зависимост от това дали е спокойна или в движение, водата предизвиква различни емоции, поради което е изключително важна и интересна част от всяко озеленяване и екстериор.
Стационарните фонтани са тежки и стабилни съоръжения. Те могат да достигнат много внушителни размери и затова се нуждаят от здрава основа. Тази основа трябва да издържи тегло от порядъка на 100 – 200 килограма при малките фонтани и близо 2 тона при големите.

В основата на стационарните фонтани е самостоятелен архитектурно-художествен елемент или композиция. Използват се както скулптурни форми, така и архитектурни. Дори само с композиция от красиви камъни може да се изгради впечатляващ стационарен фонтан.

В случая се разчита не толкова на атрактивната форма на водната струя, колкото на декоративното оформление – част, която изцяло отсъства при плаващите фонтани.

В основата на тези големи атрактивни съоръжения има корито, пълно с вода. То се изгражда по всички правила за строеж – трябва да е водонепропусклив, с подходяща хидроизолация. Стационарните фонтани са затворена система, в която водата циркулира. И тук движението й се осъществява чрез помпа. Водният поток се издига до определена височина и след това пада надолу в коритото.