Стъклокерамика

Стъклокерамика – това е от основните видове облицовки за плувни басейни. Тя има нулева водопоглъщаемост, което я прави устойчива във вода, при замръзване и при резки промени на температурите. Поради малките размери на отделните плочки (2х2 см) облицовката се полага без проблем по сложни и извити повърхности. Монтажен лист с размери 327 х 327 мм, една кутия покрива 4,28 кв.м.
Възможността за множество комбинации на цветове и десени, позволява постигането на уникални цветови решения за всеки басейн. Може да се комбинира с различни видове пана и фризове.
Варира в различен ценови диапазон в зависимост от клас, цвят, грапавост, блясък и материал.

Добре е облицовката на един басейн да бъде съобразена още при неговото проектиране. Изборът на стъклокерамика се определя от фактори като: цвят, форма, бюджет.

Стъклокерамиката  все още е по-предпочитан вариант за облицовка на басейни. Една от главните причини е възможността за смесване на цветове, което създава изключително красив и уникален дизайн.

Най-важните качества на стъклокерамиката са :

Здравина и устойчивост – плочките от стъклокерамика са устойчиви на температурен шок, химия, замръзване. Също така те не са водопоглъщаеми и остават с наситен цвят.

Сравнително ниска цена – за разлика от порцелановата облицовка, стъклокерамиката е доста по-достъпен вариант. Това я прави и една от най-предпочитаните .

Лесни за облицоване – поради сравнително малкия размер на плочките, могат да бъдат лесно облицовани всякакви басейни с неправилни форми.

Многообразие от  възможности за цвят и дизайн – стъклокерамиката дава възможност направата на едноцветен и многоцветен дизайн. Има също и пана в различни форми, които могат да бъдат изготвени по желание на клиента.

Един от недостатъците е големият брой фуги. При избор на  най-евтини фугиращи смеси, води до задържане на бактерии и водорасли по фугите. Това пък води  до разграждане на самата фуга. Ето защо е нужно да се използват качествени продукти, които със сигурност ще издържат дълго време.

Най-важно е да се има предвид, че басейните със стъклокерамика трябва да се съхраняват пълни с вода и зазимени правилно, защото комбинацията от ниски температури и сняг ще навреди на облицовката.

Ако имате нужда от съвет, можете да ни пишете  или да ни потърсите по телефона.


Продукти от нашия каталог