Боя

Най-ниският ценови диапазон за облицоване на плувен басейн е покритие с боя. Предлагаме хлор каучукова такава. Предназначена е за изолиране и декоративно оформление на дъна и стени на водни басейни, изградени от бетон или желязобетон. Осигурява отличен декоративен ефект, изолация и защита на повърхностите.

боя за басейни

боя за басейни

Обичайният и достоверен начин да се направи крайно покритие на плувен басейн, е да се боядиса със специална боя. Това е технически ефективно решение, и в някои случаи е по-подходящо, отколкото покритието от керамични плочки.
Допълнителни изисквания, към водозащитното покритие: Да бъде дълготрайно; Да има добра връзка със структурните елементи на басейна, за да се противопостави на негативното налягане, което може се развие върху него периодично; Да има гладка повърхност;

За да бъде използвано покритието – боя, трябва да отговаря на следните изисквания:

– Еластичност, за да няма пукнатини от разширения и свивания.
– Устойчивост към водата и химикалите, които мога да присъстват във водата в басейна (напр. хлор).
– Устойчивост към промените на времето (например: слънчева радиация, замръзване и т.н.).

Да се имат предвидя следните моменти:

С голямо внимание трябва да се поставят „специалните части“ на басейна, като осветление, каналите за втичане и изтичане и т.н., които са критични точки.

Времето за работа на продукта намалява с повишаването на околната температура.

Връзката между последващи покрития, може сериозно да се наруши под влиянието на влага, мърсотия, които могат да проникнат между тях.

След полагането, повърхността на покритието трябва да се защити за 4-6 часа от влага. Влиянието на влагата може да даде на повърхността белезникав отенък и/или да я направи лепкава. Това също може да наруши процеса на втвърдяване. Обезцветени или лепкави на места покрития трябва да се премахнат, първо с телена четка или парче по парче, и след това тези места да се препокрият.

Ако е изминало по-дълго време от очакваното между полагането на последователни покрития, или последното покритие ще се припокрива след дълъг период от време, старото покритие трябва да се почисти добре и да се изтрие изцяло. След това се полага новото покритие.


Продукти от нашия каталог