Филтри за басейни

Филтри за басейни

За да бъде кристално чиста водата във вашите басейни са ви необходими подходящи филтри за басейни.

Функцията на филтрите в басейна е за пречистване и дезинфекция на водата. Разликите идват от размера и пълнежа им.

Най-популярните са пясъчните филтри за басейни и моноблок.

При избора за филтриране на водата в басейна е важно да се съобразите с редица фактори и да се консултирате със специалист.

Механичното пречистване на водата е свързано преди всичко с филтриране на водата и отстраняване на неорганичните замърсители. Околната среда и къпещите се внасят във водата на басейна прах и замърсители, които влошават качествата на водата и стават храна за бактериите и водораслите. Това почистване отстранява  замърсителите (листа, косми, мазнини, пясък и др.).
За механичното пречистване се използват филтърни системи, различаващи се по вид на филтъра, размери и начин на работа. Основно се делят на: с пясъчен филтър, с картушен филтър, моноблок.

Обработката на водата през филтри за басейни е добре  да бъде така подбрано, че целия воден обем на басейна да преминава през него за 4 часа (а за детски басейни за 2 часа). Също така важно условие е това да става при ниска скорост – 30 или 40 m3/час/m2. Едрите частици се задържат в кошничката на предфилтъра на помпата. Преминаващите по-дребни частици през помпата се задържат във филтриращия елемент.

Показване на 3 резултата