Осветление за басейни

Осветление за басейни

Нощното плуване в осветен басейн е нeвepoятнo пpeживявaнe. Toвa e и пpичинaтa тe дa бъдaт сред нaй-дoбpитe нaчини дa се cъздaдe осветеност на бaceйнa.

Лампите монтирани в осветление за басейни са важен елемент и са част от цялата осветителната система. Материалите за изработката на тялото им често са пластмаса и стъкло с изпъкнала или плоска форма. Лампите обикновено се монтират на стените на басейна. Много важно е да се знае, че не всяка лампа е подходяща да свети под вода. Задължително е да се изберат лампи, които са специално проектиране за работа под вода, т.е. имат достатъчна степен на защита (IP). Добре е цялата система за осветление да се проектира с отчитане на факта, че източниците ще работят под вода. Най-разпространените типове осветители за басейни са халогенните, фиброоптичните и LED-лампите.

Халогенните лампи са традиционно решение, що се отнася до осветление за басейни. Прожекторите обикновено са с висока мощност. Имат удължен живот в сравнение с обикновените – над 4 хил. часа.

Показване на 5 резултата