Аксесоари

Предлагаме аксесоари за ръчно пoчиcтвaнe нa бaceйни. Haй-пoпyляpният тип от аксесоари за pъчнo пoчиcтвaнe е c пoдoчиcтaчĸa. Hиcĸaтa цeнa нa ĸoнcyмaтивитe гo пpaвят предпочитан избop зa coбcтвeницитe нa бaceйни. B пocлeднo вpeмe ce зaбeлязвa тeндeнциятa зa вce пo-чecтo изпoлзвaнe нa poбoти. Tяxнoтo ocнoвнo пpeдимcтвo e, чe нe изиcĸвaт вpeмeтo, ĸoeтo pъчнoтo пoчиcтвaнe нa cтeнитe и пoдa oтнeмa.

Начин на работа с тестера:

Резервоарчетата на теста за измерване на нивото на рН, хлор и бром се напълват с вода от басейна. Във всяко се добавят капки от съответния индикатор . Затварят се капачетата, разклаща се и след това се отчита пробата по съответната цветна скала.
При: Концентрация над 10 mg/l на хлор или бром във водата, може да обезцвети реагента и да не отчете резултат. pH под 6.8 и над 8.2 съответно ще покаже оцветяване в жълто или червено на реагента.

  1. Концентрация на pH на водата
    Нивото на pH е важен фактор, определящ дезинфикционното действие на хлора. рН показва киселинността/алкалността на водата. Нивото на рН трябва да бъде в границите 7.2 – 7.6 – неутрална стойност. При pH по-ниско ниво от 7.2 водната среда става кисела, което довежда до корозия на оборудването и дразнения на очите. Когато pH нивото е по-високо от 7.6, водната среда е алкална, дезинфектантът става неефективен, което води до загуба на прозрачността на водата и до отделяне на твърди утайки (накипи) в съоръженията на басейна, включително и до втвърдяване на филтърния пълнеж.
  2. Концентрация на на хлор
    Ежедневно се тества водата за наличието на свободен хлор. Нивото на същия трябва да бъде в границите на 0.6 – 1.5 ppm, а на бром 1.3 – 3.4 ppm. Свободният хлор е количеството хлор, което е останало в несвързано състояние след извършване на необходимото хлориране. Това е остатъчен хлор, който поддържа водата санитарно чиста. Много е важно да се контролира нивото на остатъчния хлор, тъй като излишъкът от него взаимодейства с органични замърсители и се образуват съединения наречени хлорамини. Нивото на свободния хлор се променя ежедневно. Факторите, които оказват влияние върху него са слънчевото греене и посещаемостта (натовареността) на басейна.
  3. Концентрация на на бром
    Друг метод за дезинфекция на водата в плувния басейн е използването на бром. Той притежава антисептични и алгицидни свойства, което определя използването му като дезинфектант за води в плувни басейни. Поставянето на бром във водата води до образуването на хипобромна киселина. Тази киселина частично се дисоциира на хипобромен анион и въглероден катион. Бактерицидното действие се дължи на хипобромната киселина. Формата на брома във водата зависи от pН на средата, но за разлика от хлора действието на хипобромната киселина много по-слабо се влияе от диапазона на изменение на pН. Друго предимство на брома е, че междинните продукти от реакцията на хипобромна киселина и органични вещества – бромамините, не дразнят очите и не отделят неприятна миризма.Минималната остатъчна концентрация трябва да се поддържа на ниво 0.4 g/m3. При тази концентрация, независимо от pН брома не придава на водата мирис и не дразни очите. Установено е, че при резки колебания на посещаемостта на басейна е необходимо остатъчният бром да е 2 g/m3 за по-добра дезинфекция.
Aĸo имaтe нyждa oт аксесоари и  пoчиcтвaщa тexниĸa зa Baшия бaceйн, мoжeтe дa нaмepитe подходящи виcoĸoĸaчecтвeни пpoдyĸти нa дocтъпни цeни в нaшият oнлaйн мaгaзин .