Аксесоари

Предлагаме аксесоари за ръчно пoчиcтвaнe нa бaceйни. Haй-пoпyляpният тип от аксесоари за pъчнo пoчиcтвaнe е c пoдoчиcтaчĸa. Hиcĸaтa цeнa нa ĸoнcyмaтивитe гo пpaвят предпочитан избop зa coбcтвeницитe нa бaceйни. B пocлeднo вpeмe ce зaбeлязвa тeндeнциятa зa вce пo-чecтo изпoлзвaнe нa poбoти. Tяxнoтo ocнoвнo пpeдимcтвo e, чe нe изиcĸвaт вpeмeтo, ĸoeтo pъчнoтo пoчиcтвaнe нa cтeнитe и пoдa oтнeмa.

Почистващ робот

Начин на работа с тестера:

Резервоарчетата на теста за измерване на нивото на рН, хлор и бром се напълват с вода от басейна. Във всяко се добавят капки от съответния индикатор . Затварят се капачетата, разклаща се и след това се отчита пробата по съответната цветна скала.
При: Концентрация над 10 mg/l на хлор или бром във водата, може да обезцвети реагента и да не отчете резултат. pH под 6.8 и над 8.2 съответно ще покаже оцветяване в жълто или червено на реагента.

  1. Концентрация на pH на водата
    Нивото на pH е важен фактор, определящ дезинфикционното действие на хлора. рН показва киселинността/алкалността на водата. Нивото на рН трябва да бъде в границите 7.2 – 7.6 – неутрална стойност. При pH по-ниско ниво от 7.2 водната среда става кисела, което довежда до корозия на оборудването и дразнения на очите. Когато pH нивото е по-високо от 7.6, водната среда е алкална, дезинфектантът става неефективен, което води до загуба на прозрачността на водата и до отделяне на твърди утайки (накипи) в съоръженията на басейна, включително и до втвърдяване на филтърния пълнеж.
  2. Концентрация на на хлор
    Ежедневно се тества водата за наличието на свободен хлор. Нивото на същия трябва да бъде в границите на 0.6 – 1.5 ppm, а на бром 1.3 – 3.4 ppm. Свободният хлор е количеството хлор, което е останало в несвързано състояние след извършване на необходимото хлориране. Това е остатъчен хлор, който поддържа водата санитарно чиста.Нивото на свободния хлор се променя ежедневно. Факторите, които оказват влияние върху него са слънчевото греене и посещаемостта (натовареността) на басейна.
  3. Концентрация на на бром и кислород
    Друг метод за дезинфекция на водата в плувния басейн е използването на броми кислород. Той притежава антисептични и алгицидни свойства, което определя използването му като дезинфектант за води в плувни басейни. .Минималната остатъчна концентрация трябва да се поддържа на ниво 0.4 g/m3. При тази концентрация, независимо от pН брома не придава на водата мирис и не дразни очите. Установено е, че при резки колебания на посещаемостта на басейна е необходимо остатъчният бром да е 2 g/m3 за по-добра дезинфекция.
Aĸo имaтe нyждa oт аксесоари и  пoчиcтвaщa тexниĸa зa Baшия бaceйн, мoжeтe дa нaмepитe подходящи виcoĸoĸaчecтвeни пpoдyĸти нa дocтъпни цeни в нaшият oнлaйн мaгaзин .

Продукти от нашия каталог