Как се прави басейн – вашия басейн и околното пространство е подчинено на вашите идеи и начина, по който ще се реализират. Споделете вижданията си за да  ви предложим най-добрия вариант за конкретния случай и басейн.

Етапи на изграждане на басейна ви:

1. Как се прави  басейн – Първата стъпка е планировката и оразмеряването на терена, където ще се строи басейна. След като върху терена е очертана формата на басейна, се копае по нея на необходимата дълбочина.

2. Полагане  на основа на басейна – Задължително е да има бетонна основа преди да се лее коритото на басейна.

3. Леене на басейна и филтърното помещение, като предварително се залагат необходимите за движението на водата елементи – Самият кофраж, чрез който се придава желаната форма и дебелина на бетонното легло на басейна, може да бъде както метален, така и дървен. Самият бетон, който се излива в кофража, трябва да бъде с много добро качество, с висока якост и водонепроницаемост. Според якостта и хидроизолационните си свойства бетоните се разделят на класове и за строителството на басейни се използват бетони от средните или високите класове. Следва изливане на бетона, полагане на специални елементи по дъното и стените на басейна, махане на кофража.

4. Облицовка на басейна- След изсъхването на бетона се пристъпва към лепенето на плочките по стените и дъното на басейна. Може да се ползват мраморни плочи, порцеланови плочки, различни видове стъклокерамика, а може  и  да се боядисат със специална боя. Ако басейнът е ипълнен със скимери, то се полага и бордови камък, който е добре да е естествен.

5. Подвързване на филтърно помещение на басейна – Следва инсталирането на оборудването на басейна – става дума за инсталацията, която ще пречиства водата в басейна и която  е изградена от помпа,филтър, тръбна разводка, табло за управление и в зависимост от това има ли екстри плувният басейн.

6. 72 часови проби и пускане в експлоатация на басейна.


Продукти от нашия каталог