Фонтанни композиции
Предлаганите глави, рингове,форми –  могат да се ползват самостоятелно както и в композиции за създаване на още по-масивен ефект.

Градински
При тези фонтанни композиции основно внимание се обръща на архитектурното оформление и не толкова на водните ефекти.

Обикновено се използват имитации на природни елементи – скали, водопади, както и скулптури и др. Водата и нейните ефекти обикновено подчертават тези елементи.

„Сухи”
Тези фонтанни композиции са от новите и интересни предложения, при които водният обем е скрит под повърхността, която по нищо не се отличава от околното пространство – плочник, тротоар или друго. Водата се изстрелва от специални дюзи, монтирани под кота нула на земната повърхност, катоводата се изстрелва високоскоростно и се формират много интересни водни ефекти. Всичко това се комбинира с многоцветно преливащо осветление. Тези фонтани са особено интересни за посетителите, тъй като на практика може да ходят между струите и да се разхлаждат в топлите дни и вечери.
Танцуващи
Това са фонтанни композиции, при които водните струи и ефекти изпълняват някаква предварително заложена програма. Плавно се променят височините и силата на водните стълбове. Преплитането и взаимодействието на струите се комбинира с многоцветни светлинни ефекти, които засилват въздействието. Този тип фонтани са подходящи за градски пешеходни зони, големи площади и търговски центрове, където може да се осигури по-голяма площ.
Музикални
Това е вариация на танцуващите , при която програмата на фонтана се управлява в такт със звучащата музика. Създава се впечатление, че фонтанът танцува и следва ритъма. Осветлението също се управлява и следва музиката. Общата визия на тези фонтани е наистина впечатляваща и запомняща се.
Ламинарни
Особено подходящи са за малки и тихи кътове, където се търси грабващ очите ефект, без да има движение на огромни водни маси. Специална дюза формира кристално чиста водна струя, която описва параболи, прескача от единия край на фонтана до другия. Струята е като парче стъкло, оптически съвършена и осветена, създава наистина впечатляващ ефект. Светлината изглежда „затворена“ във водната струя и променя цвета си в хармония с играта на водата.
Ако имате нужда от съвет, можете да ни пишете  или да ни потърсите по телефона.


Продукти от електронния магазин