Дезинфекция на басейн

Дезинфекция на басейн

За да се радвате на кристално чиста вода през активния сезон вие трябва да прилагате дезинфекция на басейн. Добрите филтърни системи пречистват водата от механичните частици, но предпазването от микроорганизми, бактерии и водорасли става чрез използването на химикали.
Предлагаме регулярно подръжка на басейна /по индивидуална схема или стандартна – един път седмично/, тестване на водата, доставка и обработка с химикали.

Преди сезона за активно ползване на басейна и след края на сезона трябва да се извършат редица дейности, за да се запази водното съоръжение .

Подготовката за зимните условия включва:

  • спирането на водоснабдяването към басейна;
  • източване на водата от басейна до определено ниво;
  • изпразване и внимателно почистване на филтри и тръбите;
  • демонтаж на допълнителното оборудване на басейна – стълби, перила и др.;
  • поставяне на съдове за обиране линейното разширение на леда;
  • поставяне на химикали против водорасли, микроорганизми и омекотители за вода.

Има още няколко дейности, които ще предпазят вашия басейн през зимата, но тук ще добавим само монтажа на зимното покривало. То е изработено от здрава PVC материя, армирана с фибронишки. Устойчиво е на температурни промени и UV лъчи. Освен че то ще предпази вашия басейн и облицовката му, ще е и превантивна мярка за падането на деца и домашни любимци в басейна.

Предсезонната подготовка се състои в демонтиране на зимното покривало, източване на водата от басейна, почистване с водоструйка и химикали, тестване на състоянието на басейна и осветлението, сглобяването на филтърната система и монтирането на хлорни дозатори, пълнене на басейна и поставяне на стълби, трамплини и др. оборудване на басейна, включая и първоначална дезинфекция на басейн.

Преди нова употреба специалист трябва да провери изправността на системата. В активния сезон вие можете да ползвате лятно покривало, което ще предпази басейна от замърсявания, но също така не позволява водата да топлоотдава и задържа лъчите на слънцето за по-бързото загряване на водата.

Ако имате нужда от съвет, можете да ни пишете или да ни потърсите по телефона.


Продукти от електронния магазин